Feiten en cijfers

Gouden Energie Award voor Oxxio

Oxxio wint in 2017 opnieuw de Gouden Energie Award, met een gemiddeld cijfer in het energierapport van 8,1. Dit cijfer is het gemiddelde van een 8,5 voor prijs en een 7,7 voor service. De vergelijkingssite Pricewise reikt jaarlijks de Energie Awards uit. De lijst wordt voor 50% bepaald door klantbeoordelingen en voor 50% door prijsstelling. Voor beide onderdelen krijgen leveranciers een rapportcijfer.

Oxxio wint door goed energierapport de Pricewise Gouden Energie Award

Wij onderscheiden ons van de concurrentie met onze complete online dienstverlening. Mede hierdoor kunnen we zo voordelig zijn. We bieden een scherpe prijs en het gemak van zaken online regelen.

Freddy Verweij, Commercieel Manager van Oxxio

Stijging Eneco en Oxxio in Duurzaamheidsindex door flinke investeringen in windenergie

Eneco Groep NV is blij met de mooie rapportcijfers van haar merken Eneco en Oxxio in de ranglijst van het Onderzoek Duurzaamheid Nederlandse Stroomleveranciers. Dat wordt jaarlijks samengesteld door de Consumentenbond, Greenpeace, Natuur & Milieu en WISE.

Het rapportcijfer voor Eneco ging omhoog van 7,0 in 2016 naar 7,9 dit jaar. Eneco staat achtste in de ranking en scoort als enige van de grote energiebedrijven een (ruime) voldoende. Daarmee handhaaft Eneco zich ook wederom in de groep ‘voorlopers’, de groep bedrijven die actief meewerkt aan de omslag naar duurzame energievoorziening. Onder andere door de productie en inkoop van hernieuwbare energie, zoals wind- en zonne-energie. Volgens de onderzoekers is Eneco ‘ook in 2017 de meest duurzame van de grote stroomleveranciers. Het bedrijf is gestegen in de ranking dankzij flinke investeringen in windenergie’. 

De stijging van het cijfer voor Oxxio is opvallend: van 4,3 in 2016 naar 6,1 in 2017. Daarmee is Oxxio de koploper van de groep ‘volgers’.  De onderzoekers verklaren de sprong voorwaarts uit een verbetering van het investeringscijfer in duurzame energie van moederconcern Eneco, en de verandering van de leveringsmix van Oxxio, van waterkracht naar 100% windenergie. Verdere verbetering is volgens hen nog mogelijk bij de inkoop van stroom.

Lees alles over het 'Onderzoek stroomleveranciers rapport 2017'.

Duurzaamheidsindex 2017

BiedOptimaal wint Nederlandse Data Science prijs

Energie intelligent voorspellen voor tuinders is ook buiten de branche opgemerkt. AgroEnergy won met de applicatie BiedOptimaal de Hendrik Lorentz prijs. Deze prijs staat voor het onderscheidend en innovatief toepassen van data science.

Lees meer
BiedOptimaal wint Nederlandse Data Science prijs | Eneco Groep
MT500

Eneco Groep op 7e positie in MT500

In de algemene ranglijst van de MT500 staat Eneco Groep op een 7e positie. In de eigen branche staan we op de 2e plaats. Management Team (MT) doet jaarlijks onderzoek naar het imago van Nederlandse bedrijven onder managers, beslissers en leidinggevenden. Op het aspect klantgerichtheid eindigden we zelfs op een tweede plaats.

Lees het hele verslag van de MT500.

Internationale erkenning voor Eneco Groep

Eneco Groep is als eerste Nederlandse bedrijf toegelaten tot het Science Based Targets initiative (SBTi). Dit internationale initiatief helpt bedrijven bij het realiseren van de Parijse internationale klimaatafspraken om ruim binnen 2˚C opwarming van de aarde te blijven.

Lees meer
Ruim binnen de grenzen van de aarde opereren

8.000 voetbalvelden zonnepanelen

Een mijlpaal. Met 100 megawatt (MW) aan zonne-energie levert Eneco opnieuw het bewijs koploper te zijn in duurzame energie van iedereen.

 • 100 MW geïnstalleerd vermogen verdeeld over 420.000 zonnepanelen in België, Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk
 • Eneco levert vooral groene stroom aan bedrijven met wie we samenwerken
 • Samenwerkende partners zijn: PostNL, ADO Den Haag, sportcentrum Papendal, het Nationaal Militair Museum, Audi Brussel, Mars in UK
 • In België is Eneco de grootste zonne-energieproducent met 60 MW, dat zijn 250.000 zonnepanelen.
 • 60 MW staat gelijk aan het jaarlijkse stroomverbruik van 15.000 huishoudens
 • 250.000 zonnepanelen staan gelijk aan de totale oppervlakte van 4.000 hectare ofwel 8.000 voetbalvelden.

Duurzame energie voor het Kyocera stadium | Eneco Groep

 • 412 kilometer is de lengte als je de panelen achter elkaar legt. Dit is ongeveer de grens tussen Nederland en België
 • In 2020 komen er in België nog zeker 100.000 zonnepanelen bij.

En dat is nog niet alles.

Quote Paul Minjauw

“Ons doel is om nieuwe parken te combineren met slimme opslag zoals batterijen. Met batterijen slaan bedrijven en gezinnen de overtollige zonne-energie op. En kunnen die energie gebruiken wanneer de zon niet of niet genoeg schijnt. Zo vragen ze minder energie van het net.”
Paul Minjauw, directeur Solar & Storage Eneco

Greenpeace geeft Eneco België een uitstekend rapport

Greenpeace rangschikte de Belgische groene-stroomleveranciers op het duurzame karakter. Met een score van 18 punten uit 20 blijkt dat Eneco écht groene stroom aanbiedt. Van alle grote spelers staat Eneco in 2016 bovenaan. De hoge score is toegekend omdat Eneco uitsluitend investeert in hernieuwbare energie en actief bijdraagt aan de ontwikkeling van innovatieve technologieën in België.

Lees meer over de Greenpeace ranking.

GreenPeace Eneco Ranking 18/20

Koploper in grootschalige duurzame opwekcapaciteit

Duurzame opwek | Eneco Groep

Eneco heeft ruim 1 gigawatt (1.000 megawatt) duurzame opwekcapaciteit. Met windparken op land en op zee, met onze biomassacentrale en met zonneparken in Nederland, België, Groot-Brittannië en Frankrijk. Omgerekend is dat duurzame energie voor circa 850.000 huishoudens. Eneco Groep loopt voorop met investeringen in grootschalige opwekcapaciteit. Deze duurzame projecten dragen daar aan bij:

129 MW
  Windpark Eneco Luchterduinen
120 MW
  Prinses Amaliawindpark
62,7 MW
  Windpark Delfzijl
6 MW
  Zonnepark Ameland
30 MW
  Windpark Fosses-la-Ville (België)
3,5 MW
  Zonnepanelen op daken Audi Brussel (België)
12,1 MW
  Zonneproject Fonroche (Frankrijk)
42,5 MW
  Windparken Tullo & Twinshiels (UK)
69 MW
  Windpark Lochluichart (UK)
370 MW
  Windpark Norther in aanbouw (België)
Over onze projecten

Al 10 miljoen gigajoule duurzame warmte voor Rotterdam

Met de grijze vuilniszakken die AVR dagelijks verwerkt krijgen tienduizenden woningen en honderden bedrijven in de regio Rotterdam jaarlijks warmte. Want: één vuilniszak staat goed voor zeven warme douchebeurten. Eneco bereikte begin 2017 de mijlpaal van 10 miljoen gigajoule warmte. De AVR-centrale levert via Leiding over Noord restwarmte aan het stadswarmtenetwerk in de regio.

Feiten en cijfers

 • Aantal woningen in het warmtenetwerk: 45.000
 • Enkele honderden bedrijven zijn aangesloten
 • Jaarlijkse CO2 -besparing ten opzichte van cv-ketel: 70%
 • Geleverde warmte: 10 miljoen gigajoule
 • Dat staat gelijk aan warmte voor 330.000 woningen per jaar

Bekijk onze projecten

Afbeelding Pex Langenberg, wethouder Rotterdam

“Dit sluit goed aan bij de klimaatdoelstellingen van Rotterdam. We willen de verduurzaming van de haven stimuleren en restwarmte van de industrie optimaal inzetten. De klimaatafspraken die in Parijs zijn gemaakt moeten zorgen dat onze lucht schoner en gezonder wordt om zo onze leefomgeving schoon en leefbaar te houden."
Pex Langenberg, wethouder van Rotterdam