De nieuwe energie
van Nederland

Hier vindt u verhalen van mensen met elk hun eigen
visie en bijdrage aan een duurzaam Nederland


Duurzaamheid schept een band én duizenden banen. Het brengt ons naar een Nederland waarin miljoenen mensen samen een bijdrage leveren aan de oplossing van het klimaatprobleem. Een ongekende bundeling van krachten, mensen, talenten en mogelijkheden. Dat is de nieuwe energie van Nederland. Ontdek de verhalen van bestuurders, activisten, CEO’s, start-ups, burgers en meesters.

Interview Hennie Roorda | De nieuwe energie van Nederland

‘Er moet zeker nog een tandje bovenop’

"Een waterschap zorgt voor droge voeten en schoon drinkwater. Maar dat we ook duurzame energie produceren, weet bijna niemand", zegt Hennie Roorda, heemraad van Waterschap Rivierenland.

Interview Joost Meijs | De nieuwe energie van Nederland

'De toekomst van de luchtvaart is elektrisch, daar ben ik van overtuigd.'

Wat doet algemeen directeur Joost Meijs van Eindhoven Airport om voorop te blijven lopen nu ook andere luchthavens vergroenen?

Voor het eerst willen bestuurders, activisten, CEO’s, start-ups, burgers en meesters allemaal hetzelfde. Duurzaamheid schept een band én duizenden banen. Het brengt ons naar een Nederland waarin miljoenen mensen samen een bijdrage leveren aan de oplossing van het klimaatprobleem. Dit geeft een ongekende bundeling van krachten, mensen, talenten en mogelijkheden. Dat is de nieuwe energie van Nederland. Hier vindt u verhalen van mensen met elk hun eigen visie en bijdrage aan een duurzaam Nederland.