Energietransitie game

voor studenten en middelbare scholieren

Er is geen weg meer terug, de ontwikkelingen in duurzame energie groeien steeds harder. De jongere generatie is straks de generatie die de energietransitie verder voortzet. Met educatieprogramma’s neemt Eneco Groep jongeren mee in de wereld van groene energie, zodat we ons nu en in de toekomst blijven inzetten voor een schonere wereld.

Studenten ervaren complexiteit energietransitie

Met de serious game “The Newtonian Shift” ervaren studenten de complexiteit van de energietransitie. Wat is bijvoorbeeld de impact van de beslissingen die je neemt? En die impact wordt gespeeld vanuit diverse perspectieven van verschillende stakeholders, zoals eindgebruikers, energie- en tech-bedrijven?

Meer informatie
De game wordt op verschillende plaatsen gespeeld, in groepen van circa 25 studenten en duurt ongeveer 5 uur. Bekijk hiernaast de impressie van de game of download de informatie.

Meld je aan

You’ve got the power

Energietransitie game voortgezet onderwijs

Deze serious game is een ideale manier voor scholieren van de bovenbouw HAVO/VWO om de energietransitie te beleven. Inhoudelijk past het onderwerp duurzaamheid bij vakken als aardrijkskunde, economie, maatschappijleer, techniek en geschiedenis. Met het competitie-element en gamificatie verhoogt het de betrokkenheid van de leerlingen.

Leerlingen leren:

  • Welke partijen er op de energiemarkt zijn en welke rol ze spelen;
  • Wat de energietransitie is en hoe die gestalte krijgt;
  • Hoe ze strategische samenwerkingsverbanden aangaan;
  • Vooruitkijken, investeren en plannen.

De game is gratis en vanaf het nieuwe schooljaar online beschikbaar. Met weinig voorbereidingstijd kun je al aan de slag. De game wordt gespeeld in twee lesuren. Er is een voorbereidende en een afsluitende les. Het totale traject duurt maximaal vier lesuren die niet aaneengesloten hoeven te zijn.

Meer weten?

Stuur een mail