Lesmateriaal
voor kinderen

Onze collega’s geven op verschillende scholen door het land duurzame energielessen. Docenten, leerlingen en ouders maken kennis met duurzame energie en de ontwikkelingen binnen de energietransitie.

Welkom in de wereld van energie

Duurzame energie wordt steeds belangrijker. Het is zelfs niet eens meer de vraag óf we hierop over gaan, maar wanneer we dat doen. Hoe gaat dat? Hoe komen we daar? En wat doen we in de tussentijd?

Wij hebben een les over duurzame energie ontwikkeld voor het basisonderwijs (groep 3-8). U kunt als docent deze les in uw klas geven. Met filmpjes, proefjes, opdrachten en een quiz leren uw leerlingen alles over duurzame energie. De les duurt maximaal twee uur. U kunt gratis van dit lesmateriaal gebruik maken.

Naar de les

'Mooi om te zien dat jullie de kinderfeedback zeer serieus genomen hebben. De website gaat zo ook goed werken denk ik.'

Hans Aalbersberg,
leerkracht op PCB De Bongerd, Zuidland

Vanuit Kidskracht van Missing Chapter Foundation heeft groep 8 van de Lorentzschool in Leiden met ons meegedacht. Onderwerp: Hoe kunnen we mensen overtuigen dat duurzame energie belangrijk is?

De kids bedachten het script, wij faciliteerden regie en techniek. De film is te mooi om niet te delen. De film is opgenomen in de duurzame energielessen die Eneco geeft op basisscholen. Neem een kijkje.