Duurzame
energieles
basisonderwijs

Onze collega’s geven op verschillende scholen door het land duurzame energielessen. Docenten, leerlingen en ouders maken kennis met duurzame energie en de ontwikkelingen binnen de energietransitie.

Lesmateriaal voor kinderen

Duurzame energie wordt steeds belangrijker. Het is zelfs niet eens meer de vraag óf we hierop over gaan, maar wanneer we dat doen. Hoe gaat dat? Hoe komen we daar? En wat doen we in de tussentijd?

Eneco Groep ontwikkelde een les voor het basisonderwijs (groep 3-8). Met filmpjes, proefjes, opdrachten en een quiz leren kinderen alles over groene energie. Een medewerker geeft als gastdocent deze les in uw klas. Ook kunt u deze les zelf geven. De les duurt maximaal twee uur. Het bezoek van de gastdocent en het gebruik van het lesmateriaal is gratis.

Naar de les
Hans Aaldersberg, leraar | Eneco Groep

'Mooi om te zien dat jullie de kinderfeedback zeer serieus genomen hebben. De website gaat zo ook goed werken denk ik.'

Hans Aalbersberg, leerkracht op Basisschool de Vlasbloem, Zuidland

Kinderen in groep 8 van de Lorentzschool in Leiden heeft met begeleiding van de Missing Chapter Foundation met ons meegedacht over de vraag: hoe kunnen we mensen overtuigen dat duurzame energie belangrijk is?

De kids wilden een film. Zij bedachten het script, wij faciliteerden regie en techniek. De film is opgenomen tijdens de duurzame energielessen die Eneco geeft op basisscholen. Hij is heel cool geworden.