Sponsoring

Meer en meer mensen en bedrijven maken zich zorgen over de leefbaarheid van onze planeet. Zij nemen daar nu al hun eigen verantwoordelijkheid in. Energie is voor hen een belangrijk onderwerp. Wij vinden dat duurzame energie van iedereen moet zijn. Via educatie en kennisdeling laten we aan een breed publiek zien hoe je dat doet. We geven lessen over energie en de energietransitie op scholen en bij bedrijven. En we werken samen met andere bedrijven en organisaties om innovaties te stimuleren.

Stella Vie, snelste auto op zonne-energie

In de Cruiser klasse, waarin gezinsauto’s van universiteiten over heel de wereld het tegen elkaar opnemen tijdens de World Solar Challenge, was ons Solar Team Eindhoven de beste. Bekijk hier de compilatie. Met deze auto van de toekomst haal je het zonnetje in huis. Samen met Solar Team Eindhoven werken we er hard aan om elektrisch rijden op duurzame energie uiteindelijk voor iedereen mogelijk te maken.

Educatie
 

Een duurzame toekomst ligt in handen van de jongste generaties. Kinderen op de basisschool krijgen les in duurzame energie of maken kennis met windenergie in het WindLab. Vanaf 2013 hebben we al zo’n 6.500 leerlingen bereikt.

Innovatieve partnerships

Eén van onze innovatieve partners is Solar Team Eindhoven. In 2017 doen ze weer mee aan de World Solar Challenge in Australië. Deze studenten van de TU Eindhoven ontwikkelen een gezinsauto die volledig op zonne-energie rijdt. 

One Planet Thinking

Samen met het World Wildlife Fund werken we samen aan One Planet Thinking. One Planet Thinking helpt bedrijven om een strategie te ontwikkelen en deze te implementeren om binnen de grenzen van onze planeet te blijven. 

Geen nieuwe sponsoractiviteiten

Het sponsorbeleid van Eneco Groep richt zich op bovengenoemde activiteiten.  Wij zijn niet meer op zoek naar nieuwe sponsorinitiatieven.