Stella Vie, snelste auto op zonne-energie

In de Cruiser klasse, waarin gezinsauto’s van universiteiten over heel de wereld het tegen elkaar opnemen tijdens de World Solar Challenge, was ons Solar Team Eindhoven de beste. Bekijk hier de compilatie. Met deze auto van de toekomst haal je het zonnetje in huis. Samen met Solar Team Eindhoven werken we er hard aan om elektrisch rijden op duurzame energie uiteindelijk voor iedereen mogelijk te maken.

Een wasje draaien op de energie van je auto.
Dat is de & van slim verdelen.

Met de auto van de toekomst haal je het zonnetje in huis. Letterlijk. Samen met Solar Team Eindhoven werkt Eneco Groep namelijk hard aan een nieuwe manier van energie opwekken en beheren. De experimentele gezinsauto op zonne-energie, de Stella Vie van Solar Team Eindhoven, is vervoermiddel en thuisbatterij ineen. Met deze futuristische auto staan we dichter bij de gewone mens om de overgang naar duurzame mobiliteit sneller te verlopen.

Solar Team Eindhoven timmert aan de weg 

23 studenten van TU Eindhoven werken al anderhalf jaar fulltime aan de eerste vijfpersoons auto op zonne-energie. Met deze gezinsauto verdedigt Solar Team haar wereldtitel op de Bridgestone World Solar Challenge 2017 in Australië. Zij presenteerde woensdag 21 juni - de langste dag van het jaar - officieel de Stella Vie.

Solar auto

Auto als rijdende thuisbatterij 

Mobiliteit zorgt wereldwijd voor 18% van onze uitstoot. Als vernieuwer in de energietransitie ziet Eneco Groep het als zijn logische rol om mensen te inspireren en stimuleren om voor elektrisch vervoer te kiezen. Wonen en vervoer waren altijd gescheiden domeinen. Nu verbinden we die werelden met elkaar met slimme technologie en services. Stel je voor, iedereen z'n eigen rijdende thuisbatterij voor de deur. Zo verminder je je uitstoot en run je 's avonds het huishouden op de overtollige energie van je auto.

De & van opwekken en verdelen 

Als we straks onze elektrische zonne-auto aan ons thuisnet koppelen, ontstaat er een heel nieuw energiesysteem waarin energie-opwek, -opslag, wonen en mobiliteit bij elkaar komen. Mensen bepalen dan zelf hoe zij hun energie opwekken, opslaan en verdelen. Via de slim laden app van Jedlix kan de auto laden en ontladen aan de hand van actuele en voorspelde energieprijzen, zodat de auto zijn buffercapaciteit zo efficiënt mogelijk gebruikt. En met de slimme thermostaat Toon zie je direct of de auto aan het opladen is, of dat je hem beter even op het zuiden kunt parkeren. Alhoewel... tegen die tijd kan je auto dat zelf ook wel.

Solar auto

Rijden op zonne-energie

De gezinsauto op zonne-energie komt steeds dichterbij. Samen met de studenten van het Solar Team, verbonden aan de Technische Universiteit Eindhoven, delen we kennis en ambities over duurzaamheid, mobiliteit en innovatie. Dit moet ertoe leiden dat de elektrische auto een integraal onderdeel wordt van het energiesysteem en elektrisch rijden op duurzame energie uiteindelijk voor iedereen mogelijk wordt.

Het Solar Team ontwerpt de duurzame en praktische gezinsauto om later in 2017 deel te nemen aan de World Solar Challenge 2017 in Australië.