De & van
samen innoveren

Innoveren doen we samen

De energiewereld verandert snel. Eneco verandert van energieleverancier naar energiepartner. Wij willen tempo maken om de energietransitie te versnellen, met technologie en innovatie als grote aanjagers. Deze twee pijlers hebben daarom een centrale plek binnen de organisatie. Met als doel de vele goede en vernieuwende ideeën binnen en buiten onze organisatie te toetsen, in de praktijk te testen en uiteindelijk op de markt te brengen.

Glenn Bijvoets en Nienke Benders

Scouten naar de volgende Messi

Bart Fick | Eneco Groep

De toekomst van mobiliteit

Glenn

Superscout in start-up world

Continu op zoek naar samenwerking

De transitie versnellen kunnen we niet alleen. Eneco is daarom continu op zoek naar samenwerkingen met start-ups, scale-ups of duurzame partners met baanbrekende energieservices op de volgende domeinen: Smart Home, Smart Outdoor, E-Mobility, Smart Buildings en technologie-ontwikkelingen op het vlak van productie en opslag van energie en warmte.

Venturing

Venturing

Naast de vele partnerships die we aangaan, investeren we ook in start-ups en scale-ups. Door jonge bedrijven met veel innovatiekracht te ondersteunen kunnen we de energietransitie samen versnellen. Wij beschikken over kennis, netwerk, kapitaal en 2,1 miljoen klanten. De ondernemingen waarin we investeren hebben bevlogenheid, talent en onbegrensde ideeën. Zo versterken we elkaar op de juiste manier.

Meer dan een investering alleen

Smart Energy biedt start-ups, scale-ups en partners veel mogelijkheden en gaat verder dan een investering alleen. Denk aan ondersteuning bij en advies over doorontwikkeling en opschaling, klantonderzoek, pilots, marketing en PR-advies. Dit is altijd maatwerk waarbij persoonlijk en betrokken contact centraal staat. We hebben een internationale focus. Zo zijn we onder andere actief in Duitsland en hebben een klantportefeuille in België.

Pitch meteen!

Maak kennis met onze teamleden

Yme Bosma

Yme Bosma

Head of Venturing

LinkedIn

Daan Wilms van Kersbergen

Daan Wilms van Kersbergen

Venturing

LinkedIn

Daphne Postma

Daphne Postma

Legal

LinkedIn

Leonie Baneke

Leonie Baneke

Venturing

LinkedIn

Michel Muurman

Michel Muurmans

Venturing

LinkedIn

Henrieke Hoftijzer | Eneco Groep

Henrieke Hoftijzer

Venturing

LinkedIn

Elkaar ontmoeten?

Wij zijn actief op veel verschillende nationale en internationale events om in contact te komen met potentiële partners. Ontmoet ons op de volgende plekken:

Slush, Helsinki 30 november 2017
SEP: Europe’s Corporate Start-up Stars, Brussel 18 december 2017
Ecosummit, Parijs 6 maart 2018
Ecosummit, Berlijn 8-9 mei 2018

Eneco pitches op EcoSummit 2017

Bekijk de pitches van Yme Bosma (Head of Venturing, Eneco), Leonie Baneke (Venturing Manager, Eneco) en Michel Muurmans (Venturing Manager, Eneco) op Ecosummit 2017.

Wil je met ons samenwerken?

Eneco Phone

Onze ambitie is groot. En dat zoeken we ook in onze partners. Ben jij bezig met een baanbrekende innovatie op één van de thema's waar wij actief in zijn? Neem dan contact met ons op. Je ontvangt zo snel mogelijk een reactie.

Neem contact op