Onze merken

Van groene energieleveranciers tot slimme innovators

Eneco Groep bestaat uit verschillende merken. Ieder merk speelt een eigen rol in het opwekken, verbruiken, opslaan en delen van duurzame energie. Met elkaar zijn we koploper in de energietransitie: zowel als groene energieleverancier(s) als bedenkers van slimme energie-oplossingen. Zo maken wij groene energie van iedereen mogelijk.

Eneco Groep & AgroEnergy: optimale energiestrategie voor duurzaam ingestelde tuinders

AgroEnergy - energiepartner voor de glastuinbouw

Bijdrage aan de missie

Tuinders willen fossiel energieverbruik terugdringen en tegelijkertijd meer duurzame energie inkopen tegen een zo laag mogelijke prijs. Met energiespecialisten begeleidt AgroEnergy ruim 800 agrarische ondernemers naar de optimale energiestrategie. Ook denkt zij mee over duurzame alternatieven.

Feiten

 • AgroEnergy is, met 35% marktaandeel, marktleider in de glastuinbouw.
 • Koploper in de ontwikkeling van innovatieve producten, diensten en energiemanagementtools, zoals BiedOptimaal.
 • 60 medewerkers werken op het kantoor in Delft.

Meer weten?
www.agro-energy.nl

Eneco Groep & Eneco: koploper in duurzame energiemarkt

Eneco - helpt mensen omschakelen naar duurzamer en slimmer in energie

Bijdrage aan de missie

Sinds 2007 loopt Eneco voorop in de duurzame energiemarkt. Onze verantwoordelijkheid gaat verder dan het (willen) zijn van de grootste groene energieleverancier. Samen met klanten en partners ontwikkelt Eneco betaalbare oplossingen die besparen op energie én het zelf opwekken ervan mogelijk maken.

Heel Nederland schakelt om. We kunnen niet meer om de energietransitie heen. We hebben er allemaal mee te maken. Eneco zorgt ervoor dat iedereen moeiteloos kan meedoen in die transitie. Wij maken het simpel door drempels weg te halen en schone energie dichtbij te brengen. Voorbeelden zijn : Eneco WarmteWinner®, en Eneco StukjeZon®.

Eneco zorgt daarnaast voor het opwekken en leveren van duurzame energie die komt van windparken, warmte, biomassa, en zon. Assets en infrastructuur bouwen wij niet voor onszelf, maar in opdracht van of samen met de klant.

Feiten

 • Eneco zorgt met ca. 3.000 medewerkers voor de dagelijkse energie van 2,1 miljoen bedrijven en huishoudens.
 • Eneco heeft meerdere vestigingen. Het hoofdkantoor staat in Rotterdam.
 • Eneco is actief in Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Nederland en België.
 • Sinds 2011 levert Eneco 100% groene energie aan particuliere en MKB-klanten.
 • Eneco is in Nederland marktleider in warmte.

Meer weten?
www.eneco.nl

België

In België levert Eneco duurzame energie aan consumenten en zakelijke klanten. Zij realiseert en beheert windparken op land en zee, zon en bio-energieprojecten. Eneco België is van alle grote energiebedrijven in België de groenste energieleverancier. Zij draagt actief bij aan de ontwikkeling van innovatieve technologieën en gespecialiseerde knowhow.

Meer weten?
www.eneco.be

Verenigd Koninkrijk

Sinds 2008 bouwen we in het Verenigd Konikrijk lokaal en met de omgeving zonneparken, windparken op zee en op land. Eneco UK levert duurzame energie aan het net, en direct aan zakelijke afnemers zoals Heineken, Mars en Unilever. Eneco UK loopt voorop als het gaat om het betrekken van de community bij grote assets. Voor mensen die in de omgeving van windparken wonen, maken we als duurzame leverancier groene energie beschikbaar met een lokaal energietarief, Highland & Mearns Wind.

Meer weten?
www.eneco.co.uk

Duitsland

Gas is de schoonste fossiele brandstof om de energietransitie te overbruggen. Helaas hebben we de komende jaren nog onvoldoende capaciteit om iedereen van schone energie te voorzien. Om de energielevering te garanderen, leveren wij energie die opgewekt is met gas.

In Epe - net over de grens in Duitsland - heeft Eneco een eigen gasopslag. Met Eneco Gasspeicher beheert zij twee ondergrondse zoutcavernes met een opslagcapaciteit van 100 miljoen m3 gas.

Meer weten?
Eneco Gasspeicher

Eneco Groep & Jedlix: slimmer je elektrische auto opladen

Jedlix regelt het slim laden van je elektrische auto

Bijdrage aan de missie

Jedlix richt zich op het slim en goedkoop laden van elektrische auto’s via een app. Met deze app regelen automobilisten zelf het juiste laadmoment. Dit gebeurt op basis van de balans tussen verbruik en aanbod van duurzame energie. Met deze app zorgt Jedlix er mede voor dat het aandeel duurzame energie in de stroommix toeneemt.

Feiten

 • Jedlix werkt onder andere samen met autofabrikanten - zoals Renault, Tesla en BMW - en ook met (groen-minded) energiepartijen, netbeheerders en laadpaal operators.
 • Bij deze start-up werken 10 mensen.

Meer weten?
Jedlix.com

Eneco Groep & Jedlix: slimmer je elektrische auto opladen

LichtBlick – groen, klantgericht en innovatief energiebedrijf

Bijdrage aan de missie

LichtBlick is een groen, klantgericht en innovatief energiebedrijf, gevestigd in Duitsland. Zij is onder meer actief op het gebied van energielevering, energieopslag, elektrisch vervoer en slimme energiediensten.

Feiten

 • LichtBlick is opgericht in 1998 en is in Duitsland marktleider in groene stroom.
 • Ruim 600.000 huishoudens en bedrijven vertrouwen op haar duurzame energie en slimme energiediensten.
 • LichtBlick is gevestigd in Hamburg en heeft 460 medewerkers.

Meer weten?
lichtblick.de

Eneco Groep & Oxxio: groene energieleverancier met 100% Europese windstroom en gas

Oxxio – de eerste online energieleverancier

Bijdrage aan de missie

Superslim en supervoordelig, dat is de merkbelofte van Oxxio. Zij biedt klanten altijd de beste prijs voor 100% Europese windstroom en gas. Met de innovatieve Oxxio App krijgen klanten inzicht in hun energieverbruik en regelen zij alle energiezaken gemakkelijk zelf via smartphone of tablet. Het is de ambitie van Oxxio om de eerste app-only energieleverancier van Nederland te worden.

Feiten

 • Oxxio wil de eerste groene app-only energieleverancier worden.
 • Oxxio richt zich als service-bewuste groene energieleverancier op de millennial, een jonge doelgroep geboren tussen 1980 en 2000. Deze groep is prijsbewust, online actief, gewend aan een persoonlijke benadering en is altijd op zoek naar een goede prijs-kwaliteit verhouding.
 • Bij Oxxio werken 25 medewerkers vanuit het hoofdkantoor in Rotterdam.

Meer weten?
www.oxxio.nl

Eneco Groep & Toon van Quby: smart living door slim met energie om te gaan

Toon maakt slimmer wonen, werken en leven mogelijk

Bijdrage aan de missie

Met Toon hebben we een technologie die mensen meer comfort en gebruiksgemak geeft in de persoonlijke leefomgeving. Toon is een technologie in het slimme huis of bedrijf die het mogelijk maakt om allerlei functies en diensten op gebied van energie, veiligheid, comfort en gezondheid te verbinden. Wereldwijd zoeken we de samenwerking op met andere partners om de markt voor smart living te veroveren.

Feiten

 • Quby ontwikkelde de slimme thermostaat Toon.
 • Er zijn meer dan 350.000 Toon thermostaten verkocht in Europa.
 • De belangrijkste klantgroepen zijn (Europese) energiebedrijven. Via deze energiebedrijven wordt Toon verkocht aan consumenten (B2B2C).
 • We zoeken energiebedrijven met een groot bereik.
 • Bij Quby werken meer dan 150 medewerkers, gevestigd in Amsterdam.

Meer weten?
www.quby.nl

 Eneco Groep & WoonEnergie: energiebesparing voor huurders & minder CO2-uitstoot

WoonEnergie helpt huurders met energiebesparing

Bijdrage aan de missie

WoonEnergie is opgericht door een breed collectief van woningcorporaties die huurders bijstaat om hun energiekosten te verlagen. Hoe meer huurders meedoen, hoe verder de CO2-uitstoot omlaag gaat.

Een speciaal ontwikkeld BespaarPlan geeft inzicht in energie en stimuleert gedragsverandering bij huurders om energie te besparen. De volgende stap is om steeds meer huurders beschikking te geven over Toon en de WarmteWinner. Daarmee besparen we met elkaar nog meer energie en beperken we de CO2 –uitstoot.

Feiten

 • Woonenergie werkt samen met 100 woningcorporaties en geeft advies aan 70.000 huurders.
 • Bij WoonEnergie werken 8 mensen, die werken op het hoofdkantoor in Rotterdam.

Meer weten?
www.woonenergie.nl