Feiten en cijfers

Eneco wederom het meest duurzaam van de vijf grote internationale energiebedrijven

De Consumentenbond, Greenpeace, Natuur & Milieu, en WISE beoordeelden - in oktober 2016 - 34 energieleveranciers op de echtheid van groene stroom. Zij kijken naar de investeringen in stroomopwekking, productie, levering en inkoop van groene stroom. Eneco staat met een rapportcijfer 7.0 op de achtste plaats in de ranking. Wij scoren als enige van de vijf grootste energiebedrijven een voldoende en zijn daarmee voor de vijfde keer op rij het meest duurzaam van de groten.

Lees alles over het 'Onderzoek duurzaamheid Nederlandse stroomleveranciers'.

Greenpeace geeft Eneco België een uitstekend rapport

Greenpeace rangschikte de Belgische groene-stroomleveranciers op het duurzame karakter. Met een score van 18 punten uit 20 blijkt dat Eneco écht groene stroom aanbiedt. Van alle grote spelers staat Eneco in 2016 bovenaan. De hoge score is toegekend omdat Eneco uitsluitend investeert in hernieuwbare energie en actief bijdraagt aan de ontwikkeling van innovatieve technologieën in België.

Lees meer over de Greenpeace ranking.

GreenPeace Eneco Ranking 18/20

Eneco beste zakelijke dienstverlener binnen de branche energie

MT.nl presenteert voor de 15e keer de beste 100 zakelijke dienstverleners van Nederland. Eneco staat op nummer 1 binnen de branche energie. 50% van de respondenten beveelt Eneco aan.

Koploper in grootschalige duurzame opwekcapaciteit

Duurzame opwek

Eneco heeft ruim 1 gigawatt (1.000 megawatt) duurzame opwekcapaciteit. Met windparken op land en op zee, met onze biomassacentrale en met zonneparken in Nederland, België, Groot-Brittannië en Frankrijk. Omgerekend is dat duurzame energie voor circa 850.000 huishoudens. Eneco Groep loopt voorop met investeringen in grootschalige opwekcapaciteit. Deze duurzame projecten dragen daar aan bij:

129 MW
  Windpark Eneco Luchterduinen
120 MW
  Prinses Amaliawindpark
62,7 MW
  Windpark Delfzijl
6 MW
  Zonnepark Ameland
30 MW
  Windpark Fosses-la-Ville (België)
3,5 MW
  Zonnepanelen op daken Audi Brussel (België)
12,1 MW
  Zonneproject Fonroche (Frankrijk)
42,5 MW
  Windparken Tullo & Twinshiels (UK)
69 MW
  Windpark Lochluichart (UK)
370 MW
  Windpark Norther in aanbouw (België)
Over onze projecten

Al 10 miljoen gigajoule duurzame warmte voor Rotterdam

Met de grijze vuilniszakken die AVR dagelijks verwerkt krijgen tienduizenden woningen en honderden bedrijven in de regio Rotterdam jaarlijks warmte. Want: één vuilniszak staat goed voor zeven warme douchebeurten. Eneco bereikte begin 2017 de mijlpaal van 10 miljoen gigajoule warmte. De AVR-centrale levert via Leiding over Noord restwarmte aan het stadswarmtenetwerk in de regio.

Feiten en cijfers

  • Aantal woningen in het warmtenetwerk: 45.000
  • Enkele honderden bedrijven zijn aangesloten
  • Jaarlijkse CO2 -besparing ten opzichte van cv-ketel: 70%
  • Geleverde warmte: 10 miljoen gigajoule
  • Dat staat gelijk aan warmte voor 330.000 woningen per jaar
Afbeelding Pex Langenberg, wethouder Rotterdam

“Dit sluit goed aan bij de klimaatdoelstellingen van Rotterdam. We willen de verduurzaming van de haven stimuleren en restwarmte van de industrie optimaal inzetten. De klimaatafspraken die in Parijs zijn gemaakt moeten zorgen dat onze lucht schoner en gezonder wordt om zo onze leefomgeving schoon en leefbaar te houden."
Pex Langenberg, wethouder van Rotterdam