Awards en onderscheidingen

in onze prijzenkast

Onze duurzame prijzen & innovatie-awards

Eneco Groep heeft als missie: duurzame energie van iedereen. Daar werken we iedere dag hard aan. De duurzaamheidsindex en verschillende energierapporten zijn een indicatie van hoe we op de goede weg zijn en waar nog een slag te halen valt. De prijzen en awards stimuleren ons om onszelf te blijven uitdagen in dienstverlening en innovatie. Het nieuws over deze duurzame initiatieven delen we hier.

Eneco op 10e positie in MT500

Eneco staat op een tiende plaats in de MT500 met de beste reputatie. Managers en directeuren - werkzaam bij de 800 grootste organisaties van Nederland - beoordeelden bedrijven uit de eigen branche op klantgerichtheid, productleiderschap en excellente uitvoering. Een groter compliment kun je niet krijgen. We staan daarmee in de branche ver boven de andere energiebedrijven.

Lees het hele verslag van de MT500

MT500 Eneco Groep op 10e positie | Eneco Groep

Greenpeace geeft Eneco België een goed energierapport

Prima Greenpeace Ranking voor Eneco in groene energie-klassement België

Greenpeace rangschikt ieder jaar de Belgische groene-stroomleveranciers op het duurzame karakter. Met een score van 16 punten uit 20 erkent Greenpeace dat Eneco fors bijdraagt aan de energietransitie en kiest voor hernieuwbare energie. Net als in Nederland is Eneco ook in België de groenste van alle grote energieleveranciers.

Lees meer over de Greenpeace ranking

Gouden Energie Award voor Oxxio

Oxxio wint in 2017 opnieuw de Gouden Energie Award, met een gemiddeld cijfer in het energierapport van 8,1. Dit cijfer is het gemiddelde van een 8,5 voor prijs en een 7,7 voor service. De vergelijkingssite Pricewise reikt jaarlijks de Energie Awards uit. De lijst wordt voor 50% bepaald door klantbeoordelingen en voor 50% door prijsstelling. Voor beide onderdelen krijgen leveranciers een rapportcijfer.

Wij onderscheiden ons van de concurrentie met onze complete online dienstverlening. Mede hierdoor kunnen we zo voordelig zijn. We bieden een scherpe prijs en het gemak van zaken online regelen.

Freddy Verweij, Commercieel Manager van Oxxio

Oxxio wint door goed energierapport  de Pricewise Gouden Energie Award

Oxxio scoort 100% met het afhandelen van klachten

Klacht.nl reikte aan Oxxio de Award 2017 uit voor het naar tevredenheid oplossen van consumentenklachten. Zij scoorde 100%. Oxxio heeft focus op feedback die klanten geven. De award is een bevestiging dat zij op de goede weg is. Klacht.nl is een website die consumenten en bedrijven helpt bij het oplossen van klachten.

Lees meer over deze award

Biedoptimaal wint Nederlandse Data Science Prijs

Energie intelligent voorspellen voor tuinders is ook buiten de branche opgemerkt. AgroEnergy won met de applicatie BiedOptimaal de Hendrik Lorentz prijs. Deze innovatie award staat voor het onderscheidend en innovatief toepassen van data science.

Lees meer

Duurzaamheid award en innovatie award voor BiedOptimaal, winnaar Nederlandse Data Science prijs | Eneco Groep
Internationale erkenning voor Eneco Groep met duurzame initiatieven

Internationale erkenning voor Eneco Groep

Eneco Groep is als eerste Nederlandse bedrijf toegelaten tot het Science Based Targets initiative (SBTi). Dit internationale initiatief helpt bedrijven bij het realiseren van de Parijse internationale klimaatafspraken om ruim binnen 2˚C opwarming van de aarde te blijven.

Lees meer