Impressie Innovation Day, the future is
(y)ours

innovation day

Eén dag om te ervaren hoe de stad van de toekomst eruit ziet en te horen aan welke innovaties Eneco Groep en haar partners werkt om de energietransitie te versnellen. Dat is Innovation Day, the future is (y)ours.

Het hoofdkantoor van Eneco aan de Marten Meesweg, wordt jaarlijks omgetoverd tot Capital of Innovation. Donderdag 16 november was het zover. Maar liefst 400 aanwezigen lieten zich inspireren door topsprekers, bewonderden live de mooiste innovaties op Innovation Market, volgden interessante workshops en traden uiteraard met elkaar in contact.

“In 2030 we enable 50 million people to live a sustainable live”. Met deze grootse ambitie opent Jeroen de Haas, CEO Eneco Groep, de dag. Want zonder heldere en stevige ambities en een koersvaste strategie zouden innovaties niet op deze schaal plaatsvinden. Jeroen geeft de impact aan van de genuanceerde aanpassing die Eneco Groep gedaan heeft in haar missie. ‘Duurzame energie voor iedereen’ werd ‘Duurzame energie van iedereen’. Want mensen moeten zelf regie over hun energievoorziening hebben. Door samen te werken met partners bereiken we écht resultaat. Jeroen kondigde de zeer recente samenwerking aan tussen Renault en Jedlix, een van de labels van Eneco Groep. Een prachtige stap vooruit. Tot slot onderstreepte Prins Constantijn het belang van de innovaties en duurzame koers van Eneco Groep in een videoboodschap.

innovatie
innovation day

De hele dag bruiste. Op de Innovation Market werden onze innovatieve producten en projecten bevlogen uit de doeken gedaan en ontstonden inspirerende gesprekken. En ook de toekomstige generatie mocht hiervan proeven en zelfs ervaren hoe het is om in een Solar auto te zitten. Groep 6 van basisschool De Vlasbloem uit Zuidland waren met twee klassen aanwezig op Innovation Day.

Inspiratiesessies van onder andere Ruud Koornstra, duurzaam ondernemer en eerste energiecommissaris van Nederland, en Maarten Steinbuch, hoogleraar aan de TU Eindhoven, en diverse workshops boden voldoende gelegenheid om dieper op de verschillende relevante thema’s rondom de energietransitie in te gaan.

Beleef de dag terug in onderstaande aftermovie.