Strategie van Eneco Groep

Steeds slimmer omgaan met groene energie

Groeien in groene stroom en innovatieve energiediensten

De behoeften van onze klanten bepalen de vraag naar duurzame energie en die neemt alleen maar toe. Samen met partners investeren we in groene stroom. En we gaan meer groeien in hernieuwbare bronnen en energielevering. Ook blijven we investeren in innovatieve diensten, zodat mensen zelf steeds slimmer met energie omgaan.

Groei in hernieuwbare bronnen, meer groene stroom

Eneco Groep heeft een leidende positie in hernieuwbare bronnen. Om die te behouden verdubbelen we ons duurzaam opgesteld vermogen van 1.100 MW in 2017 naar 2.200 MW in 2022. In België zijn we marktleider op gebied van zonne-energie.

Assets en infrastructuur bouwen we niet alleen voor onszelf, maar doen we samen met of in opdracht van onze stakeholders en klanten. Mooie voorbeelden van bedrijven met wie we samenwerken om het aanbod groene stroom  te vergroten zijn o.a. NS en Mitsubishi Corporation.

Energy as a service

Nederland van gas los

Eneco is marktleider op gebied van warmte. Met stadswarmte verwarmen we huizen en kantoren met restwarmte afkomstig van elektriciteitsproductie uit de industrie. Nederland gaat “van gas af”. Om deze transitie mogelijk te maken en straks ook zonder gas alle huizen goed te verwarmen, breidt Eneco haar warmtenetten uit.

Luminext straatverlichting in het donker | Eneco Groep

Groei in energielevering

Een comfortabel klimaat in huis of bedrijf, voorspelbare energiekosten en een veilige installatie. Dat is de toegevoegde waarde die Eneco Groep biedt aan al haar klanten. Energie ontwikkelt zich steeds meer als serviceproduct. Klanten betalen ons voor de kwaliteit, het gemak en comfort van de service die we leveren. Als onderdeel van onze service bieden wij diverse slimme energiediensten die altijd aangestuurd worden met groene stroom.

Groei in innovatieve diensten

We ontwikkelen slimme energie-oplossingen die vraag, aanbod en back-up oplossingen beter op elkaar afstemmen. Onze ambities voor innovatie zetten we om in oplossingen die voortkomen uit de nieuwste technologieën en data-gedreven platforms. Bijvoorbeeld rondom het huis met Smart Home-toepassingen zoals Toon die comfort en gebruiksgemak in de persoonlijke leefomgeving aanbiedt. En wat dacht je van elektrisch vervoer (Eneco eMobility) waarmee we klanten van A tot Z helpen met laaddiensten. Of met een app die regelt dat je de elektrische auto oplaadt met groene stroom op moment dat de prijs het gunstigst is.

Lees meer over hoe we dit nu al doen

Steeds meer grote bedrijven gaan over op duurzamen energie: NS rijdt op duurzame energie van Eneco