Merkenportfolio

Eneco Groep - AgroEnergy

AgroEnergy - energiepartner voor de glastuinbouw

Bijdrage aan de missie

Tuinders willen fossiel energieverbruik terugdringen en willen tegelijkertijd energie inkopen tegen een zo laag mogelijke prijs. Met energiespecialisten begeleidt AgroEnergy ruim 800 agrarische ondernemers naar de optimale energiestrategie. Ook denkt zij mee over duurzame alternatieven.

Feiten

 • AgroEnergy is, met 35% marktaandeel, marktleider in de glastuinbouw.
 • Koploper in de ontwikkeling van innovatieve producten, diensten en energiemanagementtools, zoals BiedOptimaal.
 • 60 medewerkers werken op het kantoor in Delft.

Meer weten?
www.agro-energy.nl

Eneco Groep - Eneco

Eneco – maakt de technologie van morgen vandaag beschikbaar

Bijdrage aan de missie

Samen met klanten en partners ontwikkelt Eneco betaalbare oplossingen die besparen en zelf opwekken mogelijk maken. Met als belofte ‘Welkom in de nieuwe wereld’, maakt zij de technologie van morgen vandaag al beschikbaar voor iedereen. Innovatieve voorbeelden zijn: Eneco WarmteWinner®, Zonnehub van Eneco™ en CrowdNett.

Eneco zorgt voor het opwekken en leveren van duurzame energie die komt van windparken, warmte, biomassa, en zon. Assets en infrastructuur bouwt zij niet voor zichzelf, maar in opdracht van of samen met de klant.

Feiten

 • Eneco zorgt met ca. 3.000 medewerkers voor de dagelijkse energie van 2,1 miljoen bedrijven en huishoudens.
 • Eneco heeft meerdere vestigingen. Het hoofdkantoor staat in Rotterdam.
 • Eneco is actief in Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Nederland en België.
 • Sinds 2011 levert Eneco 100% groene energie aan particuliere en MKB-klanten.
 • Eneco is in Nederland marktleider in warmte.

Meer weten?
www.eneco.nl

België

In België levert Eneco duurzame energie aan consumenten en zakelijke klanten. Zij realiseert en beheert windparken op land en zee, zon en bio-energieprojecten. Eneco België is van alle grote energiebedrijven in België de groenste. Zij draagt actief bij aan de ontwikkeling van innovatieve technologieën en gespecialiseerde knowhow.

Meer weten?
www.eneco.be

Verenigd Koninkrijk

Het duurzame energieportfolio in het Verenigd Koninkrijk groeit. Sinds 2008 bouwen we lokaal en met de omgeving zonneparken, windparken op zee en op land. Eneco UK levert duurzame energie aan het net, en direct aan zakelijke afnemers zoals Heineken, Mars en Unilever. Eneco UK loopt voorop als het gaat om het betrekken van de community bij grote assets. Voor mensen die in de omgeving van windparken wonen, maken we groene energie beschikbaar met een lokaal energietarief, Highland & Mearns Wind.

Meer weten?
www.eneco.co.uk

Duitsland

Gas is de schoonste fossiele brandstof om de energietransitie te overbruggen. Helaas hebben we de komende jaren nog onvoldoende capaciteit om iedereen van schone energie te voorzien. Om de energielevering te garanderen, leveren we energie die opgewekt is met gas.

In Epe - net over de grens in Duitsland - heeft Eneco een eigen gasopslag. Met Eneco Gasspeicher beheert zij twee ondergrondse zoutcavernes met een opslagcapaciteit van 100 miljoen m3 gas.

Meer weten?
Eneco Gasspeicher

Frankrijk

In Frankrijk is Eneco actief met diverse zonneprojecten, en heeft Eneco een waterkrachtcentrale in bedrijf van 0.6 MW.

Meer weten?
France.eneco.com/

Eneco Groep - Jedlix

Jedlix regelt het slim laden van je elektrische auto

Bijdrage aan de missie

Jedlix richt zich op het slim en goedkoop laden van elektrische auto’s via een app. Met deze app regelen automobilisten zelf het juiste laadmoment. Dit gebeurt op basis van de balans tussen verbruik en aanbod van duurzame energie. Met deze app zorgt Jedlix er mede voor dat het aandeel duurzame energie in de stroommix toeneemt.

Feiten

 • Jedlix werkt onder andere samen met autofabrikanten - zoals Renault, Tesla en BMW - en ook met energiepartijen, netbeheerders en laadpaal operators.
 • Bij deze start-up werken 10 mensen.

Meer weten?
Jedlix.com

Eneco Groep - Luminext

Luminext – marktleider in beheer- en managementsystemen voor slimme buitenverlichting

Bijdrage aan de missie

Luminext is specialist in openbare verlichting. Met slimme, energiezuinige en kostenbesparende oplossingen geeft zij overheden, bedrijven en de industrie de totale regie over de openbare ruimte. Met als resultaat een duurzame, veilige, comfortabele en aantrekkelijke buitenruimte voor iedereen. Zo werkt Luminext aan de 'smart city' van de toekomst.

Feiten

 • Luminext is marktleider in software en systemen voor het beheren en besturen van intelligente openbare verlichting en objecten in de buitenruimte.
 • Opdrachtgevers zijn gemeenten, provincies en Rijkswaterstaat. En bedrijven en industrie met grote terreinen in eigen beheer.
 • Er werken 25 medewerkers bij Luminext in Doorn.

Meer weten?
www.luminext.eu

Eneco Groep - Oxxio

Oxxio – de eerste online energieleverancier

Bijdrage aan de missie

Superslim en supervoordelig, dat is de merkbelofte van Oxxio. Zij biedt klanten altijd de beste prijs voor 100% Europese windstroom en gas. Met de innovatieve Oxxio App krijgen klanten inzicht in hun energieverbruik en regelen zij alle energiezaken gemakkelijk zelf via smartphone of tablet. Het is de ambitie van Oxxio om de eerste app-only energieleverancier van Nederland te worden.

Feiten

 • Oxxio wil de eerste app-only energieleverancier worden.
 • Oxxio richt zich op de millennial, een jonge doelgroep geboren tussen 1980 en 2000. Deze groep is prijsbewust, online actief, gewend aan een persoonlijke benadering en is altijd op zoek naar een goede prijs-kwaliteit verhouding.
 • Bij Oxxio werken 25 medewerkers vanuit het hoofdkantoor in Rotterdam.

Meer weten?
www.oxxio.nl

Eneco Groep - Quby

Toon maakt slimmer wonen, werken en leven mogelijk

Bijdrage aan de missie

Met Toon hebben we een technologie die mensen meer comfort en gebruiksgemak geeft in de persoonlijke leefomgeving. Toon is een technologie in het slimme huis of bedrijf die het mogelijk maakt om allerlei functies en diensten op gebied van energie, veiligheid, comfort en gezondheid te verbinden. Wereldwijd zoeken we de samenwerking op met andere partners om de markt voor smart living te veroveren.

Feiten

 • Quby ontwikkelde de slimme thermostaat Toon.
 • Er zijn meer dan 350.000 Toon thermostaten verkocht in Europa.
 • De belangrijkste klantgroepen zijn (Europese) energiebedrijven. Via deze energiebedrijven wordt Toon verkocht aan consumenten (B2B2C).
 • We zoeken energiebedrijven met een groot bereik.
 • Bij Quby werken meer dan 150 medewerkers, gevestigd in Amsterdam.

Meer weten?
www.quby.nl

Eneco Groep - Woon Energie

WoonEnergie helpt huurders met energiebesparing

Bijdrage aan de missie

WoonEnergie is opgericht door een breed collectief van woningcorporaties die huurders bijstaat om hun energiekosten te verlagen. Hoe meer huurders meedoen, hoe verder de CO2-uitstoot omlaag gaat.

Een speciaal ontwikkeld BespaarPlan geeft inzicht in energie en stimuleert gedragsverandering bij huurders om energie te besparen. De volgende stap is om steeds meer huurders beschikking te geven over Toon en de WarmteWinner. Daarmee besparen we met elkaar nog meer energie en beperken we de CO2 –uitstoot.

Feiten

 • Woonenergie werkt samen met 100 woningcorporaties en geeft advies aan 70.000 huurders.
 • Bij WoonEnergie werken 8 mensen, die werken op het hoofdkantoor in Rotterdam.

Meer weten?
www.woonenergie.nl